martes, 8 de diciembre de 2015

El PP de Paterna entre la solsida i el suicidi

A ningú no se li escapa que la situació del PP a nivell estatal és molt complicada. La caiguda del
bipartidisme, la corrupció  i la inacció política li estan passant factura als conservadors. Els de la gavina aguanten gràcies al vot de persones d'edat avançada però no aconsegueixen gairebé suport entre la població més jove. També concentra el seu vot en les zones menys industrials i despoblades de l'Estat espanyol. El vot de les zones rurals, però, es un vot que fa seguidisme del  de les grans ciutats, es a dir que si en aquestes eleccions encara aguanten el vot, la inèrcia de les grans urbs acabarà imposant-se. 

Al País Valencià aquesta tendència a la desaparició es veu agreujada per decissions que lluny d'assegurar-los un futur, no fan més que afonar-los. Un dels casos més significatius és el de les senyes d'identitat i la batalla de València. Una batalla que el PP de Bonig intenta infructuosament reeditar, sense tindre en compte que la societat valenciana del 2015 molt poc té a vore amb aquella dels anys 70. Cosa que demostra el fet de que menys de l'1% dels valencians estiguen mínimament preocupats per les senyes d'identitat valencianes. A més, els pactes amb l'extrema dreta blavera, lluny de aportar-los vots, els desacredita encara més. Es produeix la paradoxa que el partit que ha promogut la unitat de la llengua amb la creació de l'AVLL ara vol encapçalar l'anticatalanisme més radical i violent. Un anticatalanisme, a més, que no passa de ser un sensibilitat residual i reduida només a la ciutat de València.
Però a Paterna, aquesta política erràtica, del PP estatal i valencià en particular, va encara més enllà i firma directament el seu suicidi polític regalant el seu espai polític a Ciudadanos. Si fa uns dies sorprenien amb la campanya d'arreplegada de signatures per a la defensa dels acaldes del règim feixista de Franco en plena campanya electoral, ara, a la desesperada, denuncien a les forces de progrés de l'esquerra davant la Junta Electoral per pegar cartells fora dels espais de lliure expressió. Cosa que a a Paterna i a la majoria de municipis de la Comarca, s'ha fet sempre. Curiosament aquesta denúncia, ve acompanyada de altra campanya: arrancar els cartells de Compromís-Podem de les tanques de lliure expressió. Sembla que el PP local, una vegada expulsat el sector "progressista" que representava Lorenzo Agustí, s'ha anat ancorant cap a un extremadreta que difícilment tindrà cabuda a Paterna. Sense lideratge, sense programa polític, sense estratègia, però amb els sous que pactaren amb el PSOE de Sagredo, el PP de Paterna navega a la deriva, sense rumb, sense timó i sense remers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario