martes, 30 de junio de 2015

Compromís crea una mesa oberta a la ciutadania de l'àrea metropolitana per parar el projecte de Puerto Mediterraneo

Ruta de senderisme creada per Paterna Respira

La formació crearà grups de treball oberts en els municipis de l’àrea metropolitana afectats pel projecteEls macroprojectes de l’era popular han estat un dels principals entrebancs a l’hora de poder conformar un govern estable i d’esquerres a Paterna. Si Compromís, EUPV i Paterna Si Puede, deixaren clar des del primer moment la seua oposició al projecte dissenyat per l’exalcalde Lorenzo Agustí, els del PSOE han nadat en l’ambigüitat. Recordem que el projecte de Puerto Mediterraneo, denunciat també per l’Associació de Comerciants de Paterna, suposaria la construcció d’un centre comercial que ocuparia vora 300.000 metros quadrats i que afectaria als termes municipals de Paterna i Godella, tot i que afectaria també als comerços de tota l’àrea metropolitana. Com venen denunciant grups veïnals i ecologistes, aquests tipus de projectes s’han demostrat ruïnosos per al nostre país (Terra Mítica, Marina Real, etc)  i en la majoria dels casos s’han abandonat després de la destrucció del territori (ZAL a València, Mar de Dins a Vallada, Sociopolis al barri de la Torre de València, etc.)
És per això que Compromís ha decidit crear aquesta Mesa oberta a tota la societat amb la finalitat de fer partícips a tots els ciutadans de la necessitat de paralitzar el projecte. Segons assenyala Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “volem que aquesta Mesa comence a caminar amb grups de treball oberts, on s’inclouran experts i representants de Compromís en els municipis de l’àrea metropolitana afectats per l’ATE. A més a més, volem aconseguir una resposta institucional en els Ajuntaments on tenim representació. I així anem a exigir-li-ho a l’actual alcalde de Paterna”.
“Des de Compromís per Paterna ja presentàrem en agost de 2014 les al·legacions on s’arreplega l’existència de diferents documents dins del projecte de Puerto Mediterráneo i que ofereixen una visió sesgada de la realitat, oferint dades incorrectes o maquillades, per tal de donar-li viabilitat, fins i tot amb càlculs erronis en superfícies i aprofitaments”.
“Tampoc s’han valorat convenientment els efectes que la canalització del Barranc d’En Dolça”, recordem que el projecte preveu l’ocupació de la zona del barranc i el desviament d’aquest amb el perill que això suposa en època de pluges. Des de Compromís també denuncien que “No s’ha presentat cap estudi sobre l’estimació de cabdals i qualitat de les aigües residuals generades, així com la suficiència dels recursos hídrics per a la posada en marxa del projecte”.
Cal recordar en aquest sentit que tots els informes favorables al projecte, tant del govern central con de la Generalitat, foren redactats per institucions governades pel Partit Popular.

“En Compromís per Paterna anem a seguir treballant fent el que calga per tal de paralitzar tots els projectes que hipotequen el futur de Paterna i de la seua gent. I cal unificar esforços de tots els municipis de l’àrea metropolitana afectats per l’ATE. Seguim pensant que cal enfrontar-se al model urbanístic depredador i a les activitats contràries al nostre model productiu i de foment del comerç local”, conclou Juanma Ramón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario