martes, 15 de marzo de 2016

Compromís es compromet amb els veïns a treballar en la Carta de Participació ciutadana

Juanma Ramón: “El document sobre Participació Ciutadana aportat per la Federació d’Associacions de Veïns és un bon punt de partida per a desenvolupar una carta que afavorisca la participació i l’empoderament”

Des de Compromís per Paterna es mostren molt satisfets amb el treball realitzat per FAVEPA, plasmat en un document que desgrana les vies de participació ciutadana i l’empoderament de Paterna a través de les seues associacions. La Carta aportada per les associacions de veïns i veïnes representa un abans i després en quant a la participació de la ciutadania en la vida política de la localitat. Cal destacar que Paterna es va dotar, fa molts anys, d’unes estructures territorials per afavorir la participació ciutadana. Unes estructres que els darrers governs populars es van encarregar de buidar de contingut fins convertir-les en simples correges de transmissió de les decissions del govern local. Esta Carta en la que treballen conjuntament associacions de veïns i grups polítics municipals, ha de revertir la situació creada pels governs conservadors dels darrers anys enfortint les vies de participació i buscant la impliciació de la ciutadania en elles. És per això que Compromís s’alinea amb la Federació i aposta per afavorir l’associacionisme entre la ciutadania, aconseguir que les generacions joves s’impliquen en el món associatiu i en el disseny de la Paterna del futur i fer que la ciutadania prenga consciència de la seua fortalesa si s’organitza en moviments democràtics i horitzontals que defensen els seus interesos com a ciutadans i ciutadanes.
La Carta preveu dos formes de participació: per una banda a través de les Juntes de Barri, on estan representades les associacions de veïns i veïnes i totes aquelles organitzacions amb seu a cada barri. I per altra, totes aquelles associacions que participen als Consells Sectorials Municipals com ara associacions de dones, penyes, Juvenils, esportives, associacions de comerciants, etc… Des de Compromís també aposten per organitzar Assemblees veïnals periòdiques per a que la ciutadania, a títol individual o col·lectiu, decidisca sobre temes que tinguen que vore amb les inversions a realitzar als respectius barris.

A este respecte, des de Compromís per Paterna el seu portaveu municipal Juanma Ramón ha minifestat “estem creant les estructures necessàries per a poder desenvolupar pressupostos participatius per barris partint de la base de la solidaritat. També volem anar més enllà i que la ciutadania participe en el disseny del model de ciutat que volem”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario