viernes, 28 de agosto de 2015

El Pacte del Retrete es materialitza amb l'entrada d'Elena Martínez, cap de llista del PP, a la Junta de Govern Local de Paterna



Per si algú tenia cap dubte de l'existència del Pacte del Retrete, aquest dijous es va fer patent amb el decret d'alcaldia signat per Sagredo en el que s'incorpora a Elena Martínez, cap de llista del Partit Popular de Paterna, a la Junta de Govern Local. Amb aquesta mesura l'alcalde s'assegura no tindre problemes a l'hora d'aprovar el pressupostos per a l'any 2016, uns pressupostos que estaran en sintonia amb les polítiques dutes pel PP els darrers 8 anys i que sembla no ser massa diferents a les que durà a terme el govern del PP-PSOE durant la present legislatura. Per al PP, a més, suposa la possibilitat d'aconseguir un sou més per a un dels seus regidors. Fins ara els populars comptaven amb l'alliberament de 4 regidors que li atorgà Sagredo, ara, amb aquesta nova incorporació ja en són 5 els regidors de l'antic govern que viuen de l'erari públic. Queda saber com solucionaran els pleits que tenen ambdos partits als tribunals i si aquest reforçament del pacte del Retrete no significarà també la retirada de totes les denúncies que el PSOE havia interposat al PP per corrupció.
Una de les conclussions que es pot traure del decret firmat ahir per Sagredo és el triomf del sector d'Elena Martínez sobre el de Maria Villajos dins el PP. Cal recordar que durant la votació del Ple en el què s'atorgaren les alliberacions, l'encara presidenta del PP, es va absentar per tal de no votar contra la seua consciència, convençuda que darrere de l'oferiment de Sagredo estava l'interes per comprar voluntats dins el PP sabent que amb el mal resultat electoral, els concejals populars només buscarien una eixida econòmica personal. Des d'aleshores la guerra oberta entre Martínez i Villajos no ha fet més que pujar de to. Martínez que va obtindre uns resultats electorals nefastos, aconseguí el pacte amb sagredo per tal de poder aglutinar al seu voltant al grup municipal, mentre que Villajos amb la bandera de l'honorabilitat i la coherència s'ha quedat a soles al grup i busca recolzaments dins el partit.
Amb la designació de Martínez com a membre del gabinet de Sagredo el govern actual aconsegueix el seu primer imputat, tot i que les imputacions de Martínez viguen d'accions de govern en legislatures anteriors.
El decret apareix a finals d'agost i immersa Paterna en les seues festes, és a dir amb nocturnitat i alebosia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario