viernes, 28 de agosto de 2015

El PSOE fa ús patrimonialista de les institucions públiques municipals a Paterna

Els darrers 20 anys de governs populars al País Valencià han estat marcats per fer un ús patrimonialista de les institucions valencianes. Això va ser amplament criticat per tota l'oposició (PSOE inclós). Així doncs sobta que a la primera oportunitat de tocar poder a Paterna, el PSOE, repetisca aquestes dèries caciquils de tractar a la institució como si fora d'ús privatiu del partit. 

Una de les primeres mesures que va pretendre imposar el nou alcalde, fou el trasllat de tots els grups municipals fora de l'ajuntament. Una mesura que no va ser consensuada amb la resta de formacions polítiques, les quals van aconseguir tombar. Sagredo volia per a l'equip de govern tot l'edifici principal. Un equip de govern de només 6 persones, quan l'anterior equip de govern municipal del PP era de 14 i gaudien d'un espai que, ara, a Sagredo li resultava insuficient. 

Altre dels fets en que han mostrat el seu tarannà ha estat a l'hora d'atorgar els alliberats a les diferents organitzacions polítiques, on lluny de donar-les de manera proporcional, transparent i democràtica segons els vots aconseguits a les darreres eleccions, ha anat castigant a qui li demanava transparència i democràcia (EU, Compromís i Podem) i premiant a aquells que s'han mostrat submisos davant les seues actuacions (PP i Ciudadanos).  Tot un exemple del què Pablo Iglesias anomenaria "casta". 
El fet de que les instal·lacions del grup municipal del PSOE s'utilitzen indiferentment per a coses del partit o del govern és un gra d'arena més en aquest desert de la democràcia en que s'està convertint  l'ajuntament de Paterna gràcies a Sagredo. 
Però potser el punt més destacable i que més sobta, fins i tot en els mitjans de comunicació és el fet de que les notes de premsa de l'ajuntament estiguen redactades com si la institució pública no existira ni les diferents àrees de govern ni els diferents grups municipals. En la majoria de les notes de premsa que es fan des de l'ajuntament es parla només de Sagredo com si ell fora l'ajuntament i tot es fera o no gràcies a ell. Titulars com: "Sagredo convoca a los alcaldes del Parque Fluvial..." "Sagredo celebra una reunión de coordinación para abordar el..." "Sagredo recupera el uso de la cueva-vivienda..." "Sagredo inicia la investigación sobre la Zona Franca..." no són més que una mostra de tot un seguit de notícies que són generades des de l'ajuntament com si la institució no existira. Menyspreant al diferents grups polítics com ha passat en la darrera visita del Delegat de Govern, on els representants d'altres formacions polítiques que també hi havien acudit no apareixen a la nota de premsa institucional, ni van ser convidades a la reunió de seguretat com va denunciar María Villajos portaveu del Partit Popular.
En les notes de premsa institucionals de l'ajuntament, des de l'entrada de Sagredo, no es nomena a cap regidor que no siga del PSOE ni a cap grup polític ni cap iniciativa de les altres formacions polítiques de forma positiva. Amagant, per exemple, que totes les actuacions que ha fet l'ajuntament, eren iniciatives aprovades per l'anterior equip de govern del PP i arrogant-se Sagredo la iniciativa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario