martes, 13 de octubre de 2015

Sagredo publica una entrevista un diari de la dreta més extrema i aïlla al PSOE de Paterna encara més

Després de les mocions municipals contra Puerto Mediterráneo dutes a terme amb el vis-i-plau del PSPV de les diferents poblacions de la comarca, ara l'aïllament de Sagredo va més enllà publicant una entrevista a l'ABC que està sent molt criticada pels òrgans directius del PSOE valencià



Tots aquells que han tingut oportunitat de relacionar-se amb l'alcalde, han pogut constatar les formes autoritàries i el talant poc dialogant de Sagredo. Aquests tipus d'actitud és molt corrent al món polític però en aquest cas es donen circunstàncies especials que fan de l'alcalde de Paterna el pitjor dels candidats possibles a presidir un consistori. Una d'aquestes circumstàncies és el fet de viure al marge de la realitat, no donar-se compte que a un ajuntament de 25 regidors, per molt que tinga la vara de mando, ell només disposa de 6 regidors i per tant el pragmatisme polític diu que has de pactar sí o sí, cosa que ell no fa. Intenta imposar la seua opinió a uns partits als qué ha pensat que tractant-los de diferent manera evitaria que s'uniren, encara que fora de forma circunstancial, per tombar-li propostes com ja va passar amb el tema del referendum. 

Als partits de la dreta, pensava, que els havia comprat quan va pactar amb ells el repartiment de regidors alliberats i sous d'assessors. Aquest pacte anomenat pels partits d'esquerra de l'ajuntament com a pacte del "retrete",  afavorí clarament a partits com Ciutadans que amb 4 regidors (2 regidors i 2 assessors) té més recursos que Compromís amb 6. El PP també va eixir clarament afavorit amb aquest repartiment ja que tenint la mateixa quantitat de regidors de Compromís va obtindre el doble de regidors (4 alliberats) i 2 assessors. De moment Compromís té 2 regidors, Podem i EU 1 i cap assessor ja que Sagredo encara no els ha nomenat en una clara aposta per tirar-se en contra a l'oposició d'esquerres, inclús botant-se la llei, però sense haver estat capaç de guanyar-se la dreta tal qual es va demostrar al darrer plenari.
Al final la jugada que un principi semblava estratègicament bona, s'ha demostrat torpe. Podríem resumir la qüestió en que Sagredo li va donar un xec en blanc als partits de la dreta sense cap mena de contrapartida. Això li va donar un parell de mesos de treva, però passat aquests temps es troba amb una esquerra que políticament ha estat sempre molt activa i que s'ha mostrat capaç de fer bona política malgrat l'ofegament a la que els té sotmesos Sagredo i una dreta, que tot i estar dividida i derrotada en les passades eleccions, té molts recursos atorgats per Sagredo i, naturalment els utilitzarà tots per fer caure a un alcalde que ha demostrat no donar la talla. 
Fins ara, els únics que li havien estat fidels fins i tot en les decissions que ratllen la legalitat han estat Ciutadans, però darrerament estan qüestionant-se a un alcalde que ni intenta consensuar amb ells les seues polítiques ni tan si val els informa des passos que va a donar. Ara, però, els de Rivera han començat a donar mostres de disidència amb l'alcalde que els va omplir de recursos el passat juliol. Sagredo, es troba ara, en una situació de feblesa sense precedents a Paterna.
Tot plegat podria dur-se millor si no fora que dins les seues files, Sagredo no està fent-lo millor de com ho fa del PSOE cap a fora. La dimissió de Paco Dorce va ser un simtoma de la malaltia que afecta a un govern dut per sis regidors i sis assessors. El fet de que els assessors duguen àrees de responsabilitat també és un fet inèdit als ajuntaments, ja que aquestes tasques han de recaure sobre els càrrecs polítcs triats pel poble, responsables finals de tot el que succeixca a eixes arees. Segons fonts properes al govern municipal, Dorce va dimitir per cansament. No podia amb tota la feina que se li venia damunt amb els pressupostos d'una ciutat de 67.000 habitants sense cap mena d'ajuda i, a més, amb la pressió amb la què Sagredo té sotmés al seu equip de govern. Un govern que a pocs mesos de començar la legislatura ja té clares mostres de cansament. Al govern municipal abunden les cares llargues, les bolses baix els ulls i, el que és pitjor, sense que això produixca cap mena de efecte possitiu en la ciutadania.
La darrera mostra de feblesa, desesperació i aïllament de l'alcalde ha estat la publicació d'una entrevista a l'ABC en la qual carrega contra la vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra. L'entrevista ha causat estupefacció a Blanqueries, seu del PSPV, ja que no entenen que un dels "seus" ataque a un membre del govern valencià del que formen part i que damunt ho faça en un diari de la dreta més extrema i residual. Segons fonts dels socialistes valencians, aquesta entrevista ha estat feta a l'ABC perquè altres mitjans més propers al PSPV, com ara, Levante o El País no l'hagueren publicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario