martes, 3 de mayo de 2016

Compromís lamenta que l'ajuntament no escolte als comerciants i trasllade el mercat ambulant a l’esplanada de les coves

Compromís per Paterna va demanar el passat mes de gener que l’ajuntament consensuara amb els comerciants el trasllat del mercat ambulant


El malestar es va estendre entre els comerciants del mercat ambulant de dimarts quan el passat mes de gener es van assabentar, pels operaris municipals, de la intenció de l'ajuntament de traslladar-los a l'esplanada de les coves per l'inici de les obres de reforma de la plaça del Poble. Per als comerciants la nova ubicació no era l'adequada per al mercat. A més criticaven que cap representant de l'ajuntament s'haguera adreçat a ells per intentar consensuar la nova ubicació o, com a mínim, informar-los de les intencions del consistori. El malestar es va estendre, també entre els venedors del mercat municipal i comerciants de la zona, que veien amb el trasllat, la pèrdua d'afluència de clientela que tenen els dimarts gràcies a les sinergies generades entre el mercat municipal, comerços i mercat ambulant.
Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu municipal, Juanma Ramón ha manifestat "des del principi ens oposarem a este trasllat, ja que no considerem que siga la millor solució. Pensem que un trasllat a la zona del parc del carrer del Crist haguera estat més adequada". Segons la coalició d'esquerres, d'esta forma no es perjudicaria els comerços de la zona que aconsegueixen gran part de la seua facturació els dies de mercat per la gran afluència de públic.
A l'organització valencianista els sorprén la falta de consens per part de l'equip municipal que no ha tingut en cap moment en compte a tots els sectors afectats en este trasllat.

"La participació ciutadana no pot ser entesa com un organisme rígid de participació institucional. Dins les noves formes de fer política, està el fet d'escoltar als veïns i veïnes, dialogar i arribar a consensos que beneficien a tots i totes", ha manifestat Juanma Ramón qui afegeix que amb este trasllat s'ha perdut, novament, l'oportunitat de fer polítiques des del consens i la participació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario