lunes, 16 de mayo de 2016

Èxit d’assistència a la presentació del curtmetratge “La Mola és Nostra”

La presentació que es va fer el passat dissabte 14 de maig a la Granja Júlia dins els actes organitzats per la plataforma “La Mola és Nostra” per demanar la protecció del paratge i la desestimació definitiva del projecte Puerto Mediterráneo


L'organització calcula que vora 300 persones passaren per la granja Júlia per celebrar el dia de la Sembra i que més de 200 assistiren a la presentació del curtmetratge patrocinat per la Universitat de València i realitzat pel Col·lectiu de Joves de la Coma "La Mola és Nostra". Al curtmetratge es fa un repàs dels usos que tradicionalment se li ha donat al paratge, com també dels actuals relacionats amb les activitats esportives i d'esbarjo a l'aire lliure. El projecte, finançat per la Universitat de València convocatòria d'Emergents, ha estat coordinat per Júlia Moreno i pretén lligar el futur d'este paratge de Paterna a la participació ciutadana des dels diferents barris de la localitat. La primera de les actuacions ha estat la realització d'este curt des del barri de la Coma, però esta actuació en boca de la seua coordinadora "és la primera de tota una sèrie d'actuacions que es faran des dels diferents barris per a reclamar la participació ciutadana en la regulació del nostre territori i aprofundir en l'empoderament de la ciutadania contraposada a l'alienació dels drets sobre el territori imposada des de les grans corporacions en connivència amb un sector de la classe política".

El documental ha comptat amb la coordinació tècnica i artística de David Segarra, realitzador, entre altres, del documental "Fuego sobre el Mármara" sobre l'assalt de l'exèrcit israelià a la flotilla amb ajuda humanitària per a Palestina. El realitzador s'ha mostrat satisfet del resultat final del curt "hem posat a les persones en primer terme. Hem posat pell i sentiments contra formigó i la lògica deshumanitzada dels mercats".

No hay comentarios:

Publicar un comentario