miércoles, 18 de noviembre de 2015

El PP es desagna a Paterna, a la fuga de vots cap a Ciudadanos s'afegeix, ara, l'expulsió de 4 militants afins a Lorenzo AgustíAquests darrers anys el PP de Paterna estava partit en dos: el sector tradicional i més conservador representat per María Villajos i el sector "progressista" i més nou representat per Lorenzo Agustí. L'equilibri, sempre difícil, entre ambdós sectors havia funcionat fins ara per la capacitat del sector de Lorenzo Agustí de presentar bons resultats electorals. Però des del 2014 fins ara s'han succeït les desgràcies per al sector més modern del PP de Paterna. La primera fou la dimissió d'Agustí suposadament per la suma d'imputacions, tot i que pels corredors es diu que realment va ser per un afer sexual inconfessable.

Després de la decapitació del sector "progre", ocupa el lloc de l'exalcalde Elena Martínez, que aconseguirà ser la candidata per a les passades eleccions locals. El resultat d'aquelles eleccions va ser una solsida sense precedents per als populars, que passaren de 14 a 6 regidors i a no ser la força més votada. Mentre Sagredo agafava la vara de comandament de la ciutat, al PP s'esmolaven ganivets amb la intenció que el cap de Martínez anara a fer companyia al d'Agustí. Però Martínez va aconseguir donar un colp d'efecte d'última hora pactant amb Sagredo les alliberacions, aconseguint-ne 6 per al seu grup, entre regidors i assessors, i fent-se amb una cadira en la Junta de Govern Local. La decisió no va comptar amb el vistiplau de Villajos, qui el dia de la votació no va assistir al ple "per causes personals", però va aconseguir el vot favorable de tot el grup municipal, fins i tot el de la regidora Marisa Ferre, fins aleshores amiga íntima de Villajos.
En eixe moment semblava que la pugna entre Villajos i Martínez havia conclòs amb el triomf de l'exalcaldessa, però després de mesos de baixa de Martínez, Villajos es tornava a fer amb el control del partit. Damunt, Elena, era vista pel sector d'Agustí com una traïdora pel fet d'haver pactat amb Sagredo i haver-lo dotat d'una força incomprensible, hipotecant la tasca d'oposició de tota una legislatura. Segons fonts properes a Lorenzo Agustí "se li ha donat força a qui no la tenia. Sagredo haguera durat dos dies si Elena Martínez no haguera pactat aquest repartiment". Cal recordar que aquest repartiment a què fa referència la font interna del partit li donava al PSOE 11 alliberats, permetent-li a Sagredo fer un govern, mitjanament nodrit, entre regidors i assessors.
Però el sector d'Agustí va mantenir's a l'hombra fins que arribà el moment de triar la direcció de GESPA. Per res del món volien que Sagredo es fera amb el control de l'empresa pública, conscients que trobaria en ella material suficient per a nugar al PP i "empaperar" a Agustí. Com que els de l'exalcalde ja no es fiaven de Martínez i les relacions amb Villajos continuaven sent pèssimes, feren l'intent de parlar amb l'oposició d'esquerres per a aturar el nomenament de Juan Antonio Sagredo com Gerent de GESPA. Després feren l'escrit per registre d'entrada de l'ajuntament per dir que el nomenament de Sagredo era il·legal, cosa que fins i tot Villajos compartia. Però la cap del sector conservador va vore l'excusa ideal per desfer-se del que quedava de Lorenzo Agustí al partit i, finalment, ho aconseguí.
Ara, lliure del sector "progre" i amb Elena Martínez descol·locada completament, Villajos torna a fer-se amb el control del PP de Paterna. Queda saber si continuarà la política erràtica dels darrers mesos o farà oposició una vegada liquidada la bossa de caramels de Sagredo. Per davant li queden a Villajos un partit desfet, un grup municipal dividit i l'aprovació d'uns pressupostos, que si el PP jugara bé les seues cartes, podria suposar un colp molt dur per al PSOE de Sagredo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario