viernes, 6 de noviembre de 2015

Sagredo o la soledat del corredor d'sprint. L'alcalde contra polítics i funcionaris

Nuria Campos al seu despatx de l'ajuntament
Quan Sagredo va accedir a l'alcaldia va dir: "jo no necessitaré pactar perquè faré propostes tan bones que ningú no me les votarà en contra". A hores d'ara la realitat és ben distinta, malahuradament, per al primer regidor de Paterna. Per una banda, només entrar ja va pactar amb la dreta, el famós pacte del retrete, per assegurar-se les màximes alliberacions possibles i deixar sense recursos a qui ell considera el seu major enemic, Compromís. Hi ha qui diu que possiblement omplí a Ciutadans i al PP de recursos a canvi de que es comprometeren a no fer-li cap moció de censura durant la legislatura. La estratègia no és bona. Una vegada aconseguits les alliberacions per part de la dreta, Sagredo, esperava una mena de fidelitat que, evidentment, no va obtindre així doncs ha hagut de pactar més coses amb els populars. Els de Rivera si que han estat extremadament fidels. De moment tot i les denúncies, que mentre estava en l'oposició, va llançar contra el PP, no ha eixit cap corruptela de l'anterior govern popular. Això és degut a que part del pacte era també això: no em fas moció de censura i jo a canvi amague les teues vergonyes.

Després d'aquest primer incompliment vindran més. Però potser que el més preocupant de tots siga el fet de no tindre propostes que aportar. Ni bones ni dolentes. Simplement no hi ha cap proposta de Sagredo damunt la taula. De moment es dedica a parasitar els projectes presentats i aprovats en el seu dia pel PP (basses de laminació del carrer 133, obres de retén policial de la Canyada, zona d'esbarjos per a gossos, etc.) o penjar-se medalles per gestions que fa Compromís (pagament de l'EIGE a la Cooperativa de la Coma, demandes educatives, etc).
 Però esta via que ha agafat Sagredo no té massa recorregut. Per una banda té a la dreta, a la que li ha donat tots els recursos possibles (6 alliberacions), i que evidentment les utilitzarà per a fer-lo caure i per altra té a Compromís ofegats però proposant la política social, educativa i urbanística que hauria de proposar ell.

Malestar en l'equip de govern

La casa socialista de Paterna, s'ha mostrat buida completament. Sense idees, propostes ni projectes per a Paterna, a hores d'ara, sembla que només és una maquinària d'aconseguir poder. I fins i tot com a tal està fallida. Dins les files socialistes, si més no, les de l'equip de govern, cada vegada se fa més palés el malestar. Les queixes venen per diferents motius, però tot ells suficientment importants per a fer recapacitar a un Sagredo, que amb la vara de comandament a la ma, no escolta ningú. Entre d'altres coses es queixen de la quantitat ingent de treball que tenen que desenvolupar per ser només 6 regidors. Recordem que eixa va ser la causa de la dimissió de Francisco Dorce. Però ni Julio Fernández pot més ni Nuria Campos se sent comoda per la càrrega de faena ni per les continues i capritxoses anades i tornades de Sagredo, la qual cosa els ha deixat en mal lloc en més d'una ocasió: Els ha enviat a Juntes de Barri sense donar-los la informació que els anaven a demanar, aconseguint ser esbroncats pels veïns, trepitja les seues competències continuament i els aparta descaradament quan cal fer-se la foto i l'assumpte pot ser interessant.

Els fucionaris i l'interventor

Altre col·lectiu al que té calent és al dels funcionaris. La seua arbitrarietat i les formes de governar com si fora l'ajuntament el seu cortijo, li ha dut a tindre més d'una topada amb funcionaris que no volen avalar les seues propostes, en molts casos vorejant la il·legalitat, i s'enfronten a ell i al seu equip. El cas més preocupant ha estat l'eixida de l'interventor. Cal recordar que l'interventor venia cedit de Manises on destapa totes les corrupteles de l'anterior alcalde popular. Hagué d'eixir de la població per por a represalies. L'interventor és una persona molt legalista i des que començara a governar Sagredo les topades van ser continues fins que l'alcalde aconseguí llevar-se'l de damunt esperent que el substitut si que li firme tot allò que vullga, encara que vorege la il·legalitat.
Aquest és el panorama que ens trobem a dia d'avui al govern local de Paterna. Un panorama devastador que, evidentment, acabarant patint els Paterners.

No hay comentarios:

Publicar un comentario