martes, 10 de noviembre de 2015

Sagredo, pròxima parada Ciudadanos

Últimament són moltes les veus que coincideixen a destacar l'esgotament físic i sicològic dels regidors del govern de Paterna, tot i que, en gran mesura, moltes de les àrees de responsabilitat municipal les estan duent a terme els assessors, fins a un extrem que voreja la il·legalitat. A eixe respecte també cal destacar l'ús de funcionaris fent el paper dels assessors.
Però malgrat aquest malús que fa Sagredo de les institucions municipals, no evita que el seu equip de govern es trobe ja al límit de les seues forces i capacitats. A això cla afegir l'enfrontament intern que s'ha fet més palés aquests darrers dies, entre altres coses, per la negativa de les regidores, Nuria Campos i Eva Pérez a excedir una quantitat determinada d'hores de treball. D'aquesta manera, la majoria de tasques de representació institucional, sobre tot quan és cap de setmana, de nit o festiu recau sobre la resta de regidors, generant un greuge comparatiu que molesta a més d'un concejal.
Però la solució a gran part d'aquests mals vindrà després de les eleccions del 20 de desembre. És una solució que Sagredo té en ment des de la mateixa nit electoral de maig en que tristament va contemplar com, no a soles no havia millorat els resultats de l'anterior candidata socialista, Lorena Benlloch, si no que havia caigut en picat el vot fins recollir el pitjor resultat de la història del PSOE en Paterna. Aquesta part negativa dels resultats electorals no va enturbiar la part positiva: era l'opció més votada, així doncs sabia que seria l'alcalde. Una aliança entre el bloc d'esquerres que sumava 9 regidors i el PP o Ciutadans seria impensable i Sagredo va jugar les seues cartes per assegurar-se una investidura sense problemes pactant amb PP i Ciutadans.
Sagredo va dir que no formaria govern amb ningú i que governaria en solitari. La idea era aguantar els mesos que li quedaven fins les generals per tal de no desgastar al partit i no arreplegar uns resultats encara pitjors per a les generals que li desprestigiaren encara davant la direcció del seu partit. Una vegada passades les eleccions a les Corts espanyoles obrirà el govern a Ciutadans, que tot i no donar-li la majoria suficient per a governar, si que li donarà una certa estabilitat i capacitat per a abarcar algunes de les àrees de responsabilitat de les que diposa l'ajuntament i que es troben, ara per ara, completament abandonades.
Per altra banda, a Ciutadans també els anava be esperar estos mesos per a no desgastar la marca amb un pacte amb el PSOE que li poguera fer perdre vots les generals de la part més dretana del seu electorat.
Dissenyada d'aquesta manera la jugada es gairebé perfecta. Tant Ciutadans com PSOE eixen gaunyant d'aquests 6 mesos de desgovern, sense projecte ni polítiques clares per a Paterna. Però com sempre, qui ix perden tant abans com després de les generals, és el poble de Paterna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario