jueves, 28 de enero de 2016

El Ple esmena la modificació del pressupost prorrogat per Sagredo i posa de manifest la seua solitud

La mesa de pressupostos que va convocar Compromís per Paterna dóna els seus
primers fruits amb l’aprovació, amb l’abstenciò de PSOE i EU d’una modificació del crèdit per al primer trimestre que garanteix les polítiques socials aprovades en el Ple


Tots els grups de l’oposició es venien reunint des de fa un mes per tal de redactar uns nous pressupostos davant la incapacitat del govern de Sagredo de consensuar unes xifres econòmiques amb tots els grups representats al consistori. Cal recordar que el PSOE de Paterna governa amb només 6 regidors de 25. Tots els grups coincideixen a senyalar la incapacitat del govern de Sagredo de seure a dialogar i consensuar uns pressupostos. De fet segons manifestacions de Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna “hem convidat reiteradament a Sagredo i el seu equip a què se senten amb nosaltres per buscar solucions per als problemes de Paterna i plasmar-los en uns pressupostos, però no han volgut. No podem entendre eixa actitut victimista quan estava en la seua ma haver liderat este procés”.
La modificació de crèdit aprovada el dimecres 27 de gener al Ple Municipal, preveu entre altres coses dotar econòmicament un Pla de lloguer social i contra la pobresa energètica; un altre per a la normalització de la Coma; l’obertura dels menjadors escolars els festius per a donar servei a xiquets en perill d’exclusió social; la creació de programes de formació per a persones desocupades però també per a fer front a despeses ordinàries com ara la devolució de la paga extraordinària dels treballadors municipals.
Altra partida que ha entrat en esta modificació pressupostària ha estat la dotació econòmica de per a convenis amb diferents associacions que han presentat projectes a l’ajuntament: Joves Solides, Afempes, Càritas o Joves de la Coma. Este últim col·lectiu presenta el projecte Multivers que pretén conjugar agricultura i integració en l’horta de Paterna.

“Hem aprovat esta modificació del crèdit, per responsabilitat, perquè no volem paralitzar l’ajuntament ni els serveis que reben els paterners i paterneres. Hem aprovat unes xifres per a este primer trimestre perquè per al proper ja tindrem consensuat un pressupost amb tots els grups polítics del consistori i amb les Juntes de barri i associacions de Paterna. Sembla que l’alcalde no té la capacitat de diàleg que hauria de tindre pel seu càrrec, però nosaltres continuarem lluitant per arribar a consensos amb la resta de formacions polítiques sempre que supose un benefici per a Paterna i ho farem a la llum i en taules obertes i no a les fosques i en llocs inconfessables com el tristament famós pacte del ‘retrete’ entre PSOE, PP i Ciutadans” ha conclós Juanma Ramón.

Per la seua banda el PP ha manifestat que amb el Ple d'anit "ha quedat palés la soletat del govern de Sagredo i la impotència d'un alcalde que ha perdut el Nord". 18 dels 25 regidors del Ple, es a dir la pràctica totalitat de forces que el componen han coincidit en la necessitat de esmenar la modificació de crèdit aportada per Sagredo per a garantir tots els serveis plantejats per al primer trimestre de l'any a l'espera de poder aprovar els pressupostos definitius per a la resta del present exercici.
Des del Grup Municipal Popular, la seua regidora Marisa Ferre ha demanat a l'alcalde Juan Antonio Sagredo que "recapacie i pel be de tots els veïns de Paterna se sent amb la resta de grups polítics per a negociar la conformació d'uns pressupostos municipals per al 2016 que siguen fruit del consens i de les difererents sensibilitats que composen el ple municipal, donant la millor resposta possible als problemes que preocupes a la ciutadania".

No hay comentarios:

Publicar un comentario