miércoles, 20 de enero de 2016

Nuem la Junta de Govern Local de Paterna


Des que començara la legislatura i llevat de molt poques excepcions, totes les crítiques sobre el govern de Paterna se les ha dut Juan Antonio Sagredo, alcalde de la localitat. Això és en gran mesura per l'excés de protagonisme de l'actual alcalde qui fa que, dia si i dia també, les notes de premsa de l'ajuntament identifiquen el govern local amb la seua persona casi exclussivament, sense donar gairebé visibilitat a la resta de l'equip de govern. La desmesura en les ànsies d'apareixer en tot moment i en tots els llocs de Sagredo podrien ser titllades de qüestió clínica si tenim en compte, més enllà de les notificacions oficials de l'ajuntament i el PSOE local, els perfils de les diferents xarxes socials del PSOE o el disseny de la seua pàgina web. En elles el retrat de Sagredo ocupa un espai preferent o es el fons de pantalla, fonent d'una manera tan malaltisa la persona i el partit que al final hom no pot diferenciar l'un de l'altre. Però més enllà de Sagredo, existeix un equip de persones que treballa per intentar que el projecte sagredista tire avant. Amb aquest article pretenem posar llum sobre les ombres i posar nom i cognoms a este equip de govern:

Elena Martínez: Militant del PP es troba a la Junta de Govern Local sense cartera i d'una forma un tant artificial de moment. La seua presència en una Junta monocolor del PSOE, és deu als acords als que arrivaren en l'anomenat pacte del retrete. La exalcaldesa popular no té atribucions i és per això que passa prou desapercebuda. Martínez es troba a l'espera d'un oferiment per a entrar al govern de Sagredo amb cartera. Aquesta entrada podria ser el tribut que hauria de pagar Sagredo per aconseguir el vot popular per als seus pressupostos i eixir victoriòs de la vergonya que li ha suposat tindre que retirar els seus pressupostos. De moment sembla que els equilibris de poder interns del PP, clarament inclinats cap a Maria Villajos, impedeixen aquesta opció. Pero Elena Martínez espera pacientment que torne el seu temps.

Nuria Campos: Amiga íntima de la dona de Sagredo, és també portaveu del govern i regidora de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient. Havia treballat anteriorment a l'empresa municipal d'aigües. És la guardia pretoriana de Sagredo i el seu escut davant la resta de grups polítics i la premsa. Quan Sagredo no vol "tacar-se" amb assumptes que no considera dignes d'un alcalde allí està ella com a punta de llança. Diuen que és qui més capacitat política té. Inclús, segons diuen, en Blanqueries hauria sonat el seu nom com a possible pla B a Sagredo si no fora per la seua relació d'amistat amb la família de l'alcalde. De caràcter altiva i prepotent, perd massa sovint les formes la qual cosa acava convertint-la en presa fàcil de l'oposició. Va ser l'encarregada, entre d'altres qüestions, de tancar el saló de plens per suposada "alerta terrorista" en un clar intent d'evitar que persones i col·lectius de Paterna utilitzaren la sala com a seu de les seues reivindicacions. Cosa que amb el PP si que ocurria.

Paquita Periche: És l'únic càrrec electe de Sagredo que no està alliberada. És l'encarregada de Tradicions, Cultura i Foc. O per dir-ho d'altra forma de Festes i Cultura. La seua gestió està passant gairebé desapercebuda. En els pressupostos que va pretendre aprovar Sagredo, la seua àrea de gestió augmentava en més de 400.000 euros la partida econòmica. Amb això Sagredo pretenia convertir a Periche, persona molt coneguda i estimada al poble, en la cara visible de les festes i reorientar la regidoria de festes convertint-la en un coladero de subvencions a associacions festeres i empresses del ram, buscant crear una xarxa clientelar al voltant de la seua regidoria. Periche, que en la passada legislatura intervenia prou al Ple, en aquesta apenes parla. I quan ho fa sol ser en castellà tot i ser l'única valenciano-parlant del grup municipal socialista.

José Manuel Mora Zamora: Conductor de metro de professió entrà a l'equip de govern per a substituir a Paco Dorce. Si aquest últim deixà el càrrec per esgotament físic i per que la muntanya d'atribucions producte d'un govern de només sis regidors li resultava insuportable, no és el cas de Mora. Els que el coneixen diuen que no s'agovia per res i que no res li afecta. De fet les seues principals àrees estan completament abandonades com ja ha denunciat sovint l'oposició: la casa de la joventut és un local que no compta amb els mínims requisits per a realitzar la seua funció i les infraestructures escolars es troben completament abandonades, com denuncien els directors de les diferents escoles. Les seues atribucions són Educació, Joventut i Esports. Aquest amic i company de Sagredo en FGV porta molt poc de temps i ja està malt vist a gairebé totes les escoles on, literalment, "només ve a fer-se la foto acompanyat del fotògraf i després se'n va sense haver-se compromés a res" com ens explica el director d'una escola del centre de Paterna.

Julio Fernández Piqueras: Du les arees de Protecció a les Persones i Participació Ciutadana, el que antigament es denominava serveis socials i que l'actual govern ha canviat el nom sense que canvie el contingut. Diuen d'ell que és qui més pateix en la seua feina. Li afecta en excés la quantitat de treball que ha de suportar en la seua àrea i massa sovint es troba sobrepassat de feina i responsabilitat. Sagredo el gasta com a escut davant els nombrosos casos de persones excloses que acudeixen a l'ajuntament a demanar solucions per als seus problemes. Quan s'entrevisten amb Sagredo, este els ho promet tot, però després és Julio qui ha de fer-se càrrec d'unes promeses, en la majoria dels casos, impossibles d'acomplir. Julio, en certa mesura, és el marginat de l'equip de govern tot i ser qui més cor i sentiments demostra tindre. Els qui el coneixen diuen que tot i les seues limitacions, intenta fer el que pot a les seues arees. El seu major defecte és intentar muntar una xarxa clientelar al barri de la Coma amb solucions personals per a determinades persones i prevendes per als líders locals. La falta de pressupost i de capacitat ha fet que fracassara en els seus proposits.

Eva Pérez López: Encarregada de sostenibilitat i atenció a la ciutadania, és la més treballadora de tots els membres de l'equip de govern. Agradable al tracte i treballadora, es la part més silenciosa i invisible de l'equip de Sagredo i "l'única que se salva" per la seua capacitat, segons molts dels funcionaris que la coneixen. De fet tots els regidors han rebut crítiques tant de l'oposició com de la ciutadania, perpo Pérez no. I és que, en lloc d'enfrascar-se en baralles esterils amb l'oposició i fer ostenció d'un protagonisme absurd, la regidora treballa incansablement en les seues arees de responsabilitat.

A aquest grup de regidors caldria afegir el grup d'assessors que en molts casos utilitza com a responsables polítics i alguns funcionaris que acaben fent la tasca d'assessors.No hay comentarios:

Publicar un comentario