miércoles, 10 de febrero de 2016

Compromís exigirà el cesse dels nous directius de GESPA si s'han contractat de forma irregular

Arran les darreres contractacions de directius de forma opaca i davant les nombroses queixes de la ciutadania per enxufisme, la coalició d’esquerres demana la convocatòria del Consell per aprovar una normativa que aporte llum a les contractacions

Compromís per Paterna demana a l’alcalde i president de GESPA, Juan Antonio Sagredo, la convocatòria urgent del Consell d’Administració de l’empresa pública perquè informe de les darreres contractacions, tant de directius com d’operaris. Per a l’organització valencianista, estes contractacions no reuneixen els requisits ètics i de transparència desitjables en una empresa propietat de tots els paterners i paterneres.
Compromís aprofitarà esta convocatòria per presentar una modificació en la normativa de GESPA perquè, entre altres propostes, es cree una mesa de contractacions. Esta mesa, composta per membres de tots els partits, la direcció, els sindicats i tècnics de personal, rebrà els encàrrecs de la direcció de la recerca de personal, publicitarà els llocs de treball oferts i realitzarà la selecció del personal atenent a criteris tècnics de mèrits i capacitació. D’esta forma, Compromís per Paterna, pretén aportar llum en les contractacions de l’empresa pública paternera i evitar així l’ombra del dubte que plana sobre la seua gestió des que va ser creada per l’exalcalde popular, Lorenzo Agustí. Esta mesa supervisarà la creació d’una borsa transparent depenent de l’Agència de Col·locació Municipal i vetllarà perquè es garantesca la contractació, tenint en compte clàusules socials, dels aturats i aturades de Paterna.
Segons manifestacions fetes per Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna “amb esta mesura volem que GESPA deixe de ser vista per la ciutadania com un niu d’enxufisme. No pot ser que cada dia que passa ens vinguen més ciutadans denunciant les contractacions fosques d’una empresa que pel fet de ser municipal hauria de ser model i exemple en transparència i ètica en la contractació. Les tres últimes contractacions de directius en l’empresa ens costen 120.000 euros anuals. Un d’ells ocupava un càrrec de confiança al govern de Sagredo fins fa 15 dies. Qui ha decidit que estes persones són les més adients per al càrrec que ocupen? On s’han publicitat les ofertes? Quins eren els requisits? Malauradament, els temps passa però certes coses continuen igual. Sagredo continua amb les polítiques de clientelisme i enxufisme dels governs del PP. Per això demanarem explicacions al senyor alcalde sobre les darreres contractacions i, si com pensem no s’han complit els requisits ètics i de transparència, demanarem el seu cesse”. Juanma Ramón critica també el cinisme del PP que censura, ara, el clientelisme de Sagredo quan realment, segons el portaveu, l’únic que ha fet l’actual alcalde ha sigut continuar amb el model del Partit Popular, “en este sentit res no ha canviat, fins i tot l’exalcaldessa popular Elena Martínez continua en la Junta de Govern Local ara amb Sagredo”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario