jueves, 28 de mayo de 2009

La última ocurrencia de Agustí, implicar a Tita Cervera contra las talas

foto, Tita encadenada a un árbol


Agustí se encomienda a la baronesa Thyssen para detener las talas en la Vallesa

El alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, ha dado un giro mediático a la negociación que mantiene con Red Eléctrica de España (REE) para frenar las talas en la Vallesa. Hoy mismo, tras encallar la reunión mantenida ayer la negociación con la compañía eléctrica, ha remitido una carta a la popular baronesa Thyssen pidiéndole su apoyo “para denunciar pública y pacíficamente esta masiva tala arbórea”.

Agustí adjunta un dossier de prensa sobre lo acontecido en el bosque de la Vallesa y explica que se trata “de un área boscosa de extraordinario valor ecológico y medioambiental, ubicada en la zona metropolitana de la capital valenciana y que, de hecho, tradicionalmente se le ha denominado con el apelativo de “pulmón de Valencia.

“Su participación podría consistir en la redacción de algún escrito o manifiesto de adhesión, una vez se halle Vd. bien informada sobre los pormenores de nuestra campaña”, añade.“Igualmente, somos conscientes de su agenda, pero sería un motivo de orgullo para esta ciudad poder contar con su asistencia al desarrollo de un algún acto cívico o institucional, para denunciar pública y pacíficamente esta masiva tala arbórea”, indica Agustí.

Comentario: a la cordá, Lorenzo, invítala a la cordá y si dice que no, que está muy ocupada, invita a Al Gore. Te apoyaremos alcalde, no te cortes. Ójala no se entere nunca de que ha sido la Generalitat Valenciana la que autoriza las talas, no se nos vaya a encadenar a la verja del palau de la Generalitat. Eso sí que sería un golpe y Camps no está para más disgustos aunque sonría y muestre su felicidad.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=324299

Per altra banda Compromís afirma:

Sr.Agustí no tiere balons fora y exigisca a Camps que millore el decret de tales

Compromís per Paterna exigix a Agustí menys demagògia i colps d’efecte –en referència a la carta d’ahir a la baronessa Thyssen–, i que treballe de veritat pel bosc de la Vallesa. El problema de fons amb les tales és el decret que prepara la Conselleria, del qual té coneixement Agustí i es calla com si la cosa no anara amb ell.

Este decret no exigirà a les companyies elèctriques que reforcen la seguretat de les línies que travessen les zones forestals per a impedir que puguen haver-hi rotures de cables que puguen ocasionar incendis. El decret preveu dos tractaments forestals diferents: si les línies són segures, no caldrà fer tales salvatges, perquè es considera que no hi ha probabilitat d’incendi, excepte si els arbres són tan alts que toquen les línies.Per això només s’eliminaran els arbres més grans que arriben a les línies i es deixarà la vegetació de matorral intacta.

En canvi, si les línies no són de provada seguretat, els tractaments que autoritzarà la Conselleria seran tales salvatges com les que es van fer a la Vallesa en 2007, és a dir, que si una companyia, com és el cas d’Iberdrola actualment, no vol reforçar la seguretat de les línies, la Conselleria ho permetrà, i autoritzarà un tipus de tales que eliminaran tota la vegetació, arbres, arbustos, TOT.

Per a Loles Ripoll “si Agustí està realment preocupat pel bosc de la Vallesa, hauria de parlar amb el president Camps, del qual ha sigut assessor, per a demanar-li que es pense molt seriosament els termes d’este decret que vol aprovar, que pot ser nefast per al bosc valencià”.

Y la Junta de Barrio La Canyada informa del problema en LP-TV

LP TV sobre REE Junta Barrio La Canyada 27 5 2009

Entrevista en Las Provincias Televisión, a Armand Calatayud Secretario de la Junta de Barrio de La Canyada, respecto de la negociacion con Red Electrica Española, para la realización de Talas bajo los tendidos electricos de Alta Tensión que atraviesan el Bosque de La Vallesa y por lo tanto el Parque Natural del Turia

No hay comentarios:

Publicar un comentario