jueves, 20 de septiembre de 2012

Compromís presenta una declaració institucional pel mateniment de la festivitat del 9 d'Octubre


¿quí vol canviar la data?
La formació recorda que és una data històrica i emblemàtica per al poble valencià, i que el canvi és una agressió sense precedents

Compromís per Paterna durà al ple de setembre una declaració institucional, mitjançant una moció, “per a que el dia 9 d’octubre, festa de tots els valencians i valencianes, es mantinga com a dia festiu i no es trasllade al 8 d’octubre, pretensió del president del Consell, que governa el Partit Popular”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “no es pot canviar una data històrica amb un caire tan especial per al poble valencià, només perquè Fabra ha fet uns numeros que no li quadren a ningú. Ara resulta que commemorar l’entrada a València del Rei Jaume I, el 9 d’octubre de 1238, punt de partida històric del Regne de València i, per tant, del poble valencià, no té prou entitat per al PP com per a deixar-ho tal i com està”.

Per a Juanma Ramón, “si el canvi de data es consuma, serà un pas enrere en tot allò aconseguit en quant a autogovern, com és el cas dels símbols col·lectius que com el 9 d’octubre ja estan consolidats”.

A més a més, “donar una excusa econòmica que té els peus de fang, perquè no està clar que el canvi augmente l’impacte econòmic del turisme al nostre territori, és una agressió sense precedents a la identitat com a poble dels valencians i valencianes”.

El Consell “ja ha reculat amb el canvi de Sant Josep, atenent a la petició dels fallers. Estos li han desmuntat els arguments a Fabra. I considerem que la festa del 9 d’octubre, seguint el mateix criteri que ha emprat el President amb les Falles, amb més raó per ser una fita en la nostra identitat com a poble, ha de celebrar-se com sempre. No ens imaginem a Obama canviant el 4 de juliol”, afegeix.

Per tot això, “esperem que l’ajuntament de Paterna recolze aquesta proposta i que inste el Consell a mantindre com a dia festiu el 9 d’octubre. Esperem que l’alcalde de Paterna tinga clar que la història no es canvia segons ens vinga bé al calendari”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario