jueves, 10 de septiembre de 2015

El PP va deixar un deute de 245.000 euros a la cooperativa de la Coma a traves de l’EIGE

Juanma Ramón i Neus Herrero amb els responsables de la Cooperativa de la Coma

Juanma Ramón denuncia que l’anterior directiva del PP de l’Entitat deixà un deute amb la Cooperativa de la Coma de més de 245.000.euros


La Cooperativa de la Coma es va crear per a donar treball als aturats i aturades d’aquest barri de Paterna. Es dedica des de la seua fundació, fa més de 23 anys, a donar serveis de jardineria, neteja, reformes i rehabilitacions d’habitatges i venia sent contractada tant per la Generalitat com per l’ajuntament de Paterna.

Actualment la cooperativa, que ha arribat a donar treball a més de 40 aturats del barri, es troba en una situació crítica, ja que l’Entitat d’Infraestructures els deu més de 245.000 euros en treballs realitzats des del 2013, segons han denunciat els seus responsables en una reunió amb Juanma Ramón i Neus Herrero, regidors de Compromís per Paterna. “Aquest deute generat pels antics gestors de l’Entitat és una mostra més del malbaratament i la mala gestió del Partit Popular” ha declarat Ramón. Els regidors de Compromís han sol·licitat una reunió urgent amb la nova directora de l’EIGE a qui demanaran també que es canvien les condicions per a donar les contrates públiques. Ja que l’última que va licitar el PP, a pocs dies de les eleccions, va ser un tratge a mida per a grans empreses i un filtre per evitar que les xicotetes empreses i cooperatives puguen accedir a prestar aquests serveis. Neus Herrero, responsable de Serveis Socials de la formació, recorda que “des de Compromís sempre hem apostat per la fragmentació d’aquest tipus de licitació per tal que es puguen presentar les empreses i cooperatives locals que són les que donen treball a la gent de la localitat, com també que s’incloguen clàusules socials dins els plecs per tal d’afavorir a cooperatives com la de la Coma que busquen donar treball a persones amb risc d’exclusió social”.

El portaveu de Compromís demana a l’alcalde que “s’aprope més a la sensibilitat social i programàtica de Compromís en compte de seguir incomplint, com feia el PP, les nostres propostes ja aprovades sobre emergència social, vivenda i suport a les cooperatives i xicotetes empreses locals”. I afegeix “ja va sent hora que Sagredo es dedique a donar suport a la gent més necessitada del poble en lloc de continuar amb projectes que beneficien a grans corporacions especuladores”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario