jueves, 24 de septiembre de 2015

La deriva antivalencianista del PP, un camí cap a l'extremadreta més violenta

Darrerament estem assistint a un intent de revifar la batalla de València per part del PP. Una batalla
que com els més grans recordaran només serví per enfrontar als valencians entre si mentre altres se n'aprofitaven. Aquella guerra de simbols i sentiments orquestrada per les estructures del franquisme i aprofitada per la dreta "seudodemocràtica" podria ser vista a dia d'avui per la gent més jove com una broma macabra. Cartells com aquells en els que es denunciava que "els catalans volien furtar-nos el Micalet, la Paella i la Marededeueta" haurien de causar-nos risa de no ser que comportaren agressions, atemptas terroristes i assassinats.
Doncs aquest odi és el que intenta revifar actualment el PP. Derrotat democràticament i esgotat completament el seu cicle, s'enganxen amb urpes a la vida política atiant l'antivalencianisme, convençuts que trauran rèdit electoral com a la transició. Així doncs, la senyora Bonig, convertida en presidenta del PP per les caramboles de dimissions i imputacions en les maltretes files populars, ens llança com a únic programa polític i projecte per a València, la lluita continua entre germans. Mitjançant les xarxes socials, Bonig, es dedica a piular o repiular coses com: "compromís sigue la ofensiva antiespañola" o acusant als partits del nou Consell de "apoyar la ruptura y el secesionismo". A casa nostra, Paterna, sembla que l'antivalencianisme ve de la ma de María Villajos, portaveu del PP lcoal, amb piulades apuntant al regidor de festes de València com aquesta:

"Concejal Compromis Ayto.Valencia. Concejal fiestas y Pte. Junta Central Fallera. Ya sabemos sus señas de identidad."


En referència a la bandera que porta (una senyera amb una estrela en la franja blava).

Com es pot vore a la image, la piulada de Villajos comporta tota una sèrie de comentaris ofensius cap el regidor democràticament triat com ara "Gilipollas" "jilipollas" en algun cas (nivell dels seguidors de la regidora Villajos) però la cosa va pujant de to i l'últim comentari fet per un tal Garate, la imatge del qual és l'escut franquista, titlla al regidor de "hijo de puta". Lluny de ser anecdòtic el darrer seguidor de Villajos, sembla més be que eés el camí que porta el PP valencià. Un camí que farà amb companys de viatge com aquest Garate o els que el passat 9 d'octubre es manifestaren davant l'ajuntament de València amb creus gamades i cèltiques, alçant el braç i intentant agredir als regidors progressistes de l'ajuntament de València. 
Una cosa hauria de quedar clara: en la lluita pel poder no tot val. Encara que, per desgràcia, tot fa pensar que per a la senyora Villajos els fins justifiquen els mitjans (per molt violents que aquests siguen).

No hay comentarios:

Publicar un comentario