miércoles, 2 de septiembre de 2015

Sagredo no pot convocar un referèndum sobre Puerto Mediterráneo perquè no té competències sobre el projecte

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna amb Julià Álvaro, Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climatic
Compromís per Paterna manifesta la seua “disconformitat i enuig davant la política de l’engany que fa el PSOE amb el tema de Puerto Mediterráneo”. Segons Juanma Ramón, portaveu de Compromís, “és absurd que plantege un referèndum sobre qüestions en les quals no té competències” i afegeix “algú hauria d’explicar a Sagredo que el càrrec que ostenta no és plenipotenciari i està limitat pel compliment de les lleis democràtiques”.
Per a Compromís, el més important és informar a la ciutadania sobre l’ATE i les conseqüències que duria al poble (destrucció de llocs de treball al comerç local, pujada d’impostos, augment de la freqüència del trànsit, saturació de vials, manca de recursos hídrics, etc.), cosa que l’alcalde no està fent. Ans al contrari, fins ara totes les seues actuacions han estat destinades a possibilitar que el projecte es duga a terme, com demostra el fet que haja demanat l’augment del cabal d’aigües de Paterna per a abastir Puerto Mediterráneo.
Juanma Ramón afegeix que “Compromís està per aturar aquest tipus de projectes que, com s’ha demostrat els darrers anys, han arruïnat la nostra economia. I es pregunta també “si Sagredo té un model econòmic i de ciutat per a Paterna o continuarà amb el model de l’anterior govern del PP de grans projectes ruïnosos.”
Des de Compromís “no entenem, tampoc, com Sagredo decideix sense haver-se reunit la comissió d’investigació, que el projecte és bo per a Paterna, donant-lo per fet com es desprén de les seues declaracions. Si té la mateixa desinformació sobre aquest projecte que la que tenia sobre la Zona Franca, està demanant, amb aquest referèndum, que la ciutadania es pronuncie sobre un projecte del qual no té ni idea”.

Per a Compromís, més que parlar sobre l’ATE, a hores d’ara s’hauria de parlar de com protegir la zona de la Mola i declarar-la Espai Municipal Protegit i que funcione com a pulmó verd de la comarca i eix vertebrador dels diferents barris de Paterna, promocionant un tipus d’oci respectuós amb el medi ambient i més acord amb els nous temps com ara ruta del colesterol, zones de pícnic, bicicleta de muntanya, rocòdroms, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario