viernes, 18 de septiembre de 2015

Sagredo es carrega la democràcia a Paterna en imposar la data del referèndum contra la majoria de regidors de l'ajuntament

Per al regidor de Compromís “és caciquil que Eva Pérez no ens deixe votar un canvi de l’ordre del dia per ajornar la consulta, negant-nos el nostre dret com a membres de la comissió”


La Comissió d’Investigació sobre Puerto Mediterráneo se li ha atragantat hui a l’equip de govern. Per una banda el representant de FAVEPA ha demanat que es retire la convocatòria de consultat popular sobre el centre comercial per considerar que, “en la situació actual i amb la premura amb què s’ha plantejat, no es donen les garanties que permetrien una participació objectiva, en igualtat de condicions i amb el coneixement suficient dels pros i contres del projecte pel veïnat”. Compromís per Paterna comparteix les reticències de la FAVEPA respecte a la consulta i proposa també que s’amplie el debat al model de ciutat que es vol per a Paterna. Aquesta postura ha estat recolzada, també per l’associació de la Pinaeta i els partits d’esquerra, que també han demanat a l’ajuntament l’ajornament del referèndum i l’obertura d’un procés d’informació a la població per tal de poder decidir amb llibertat.
Tots els partits representats a la comissió a excepció del PSOE i el PP han demanat que s’incloguera en l’ordre del dia la votació en la comissió per a ajornar la data marcada per l’alcalde per al referèndum. Malgrat la majoria representada (13 regidors de 25) pels representants polítics que demanaven endarrerir el referèndum, la regidora socialista i presidenta de la comissió, Eva Pérez, els ha negat el dret incorrent segons el Portaveu de Compromís, Carles Martí en “les mateixes postures caciquils de Lorenzo Agustí”, antic alcalde del PP.
Si alguna cosa ha quedat clara hui, és que el poble de Paterna no té ni idea del projecte de Puerto Mediterráneo i que el promotor ha enganyat amb informacions falses als comerciants als quals va dir que només hi hauria 70.000 m2 de zona comercial quan en realitat són més de 300.000 m2. Al final no es tracta més que d’un Centre Comercial com tants altres que hui en dia tenim mig buits a la nostra comarca.
Per altra banda el representant dels veïns de la urbanització de “La Pinaeta”, s’ha manifestat obertament en contra del projecte perquè destruiria un dels més significatius paratges de Paterna, però també pel fet que la urbanització quedaria setjada pel pàrquing del macro centre comercial. Durant la seua intervenció el veí ha instat a Ciutadans a què es posicionaren respecte al projecte sense aconseguir-lo.

Segons Carles Martí, portaveu de Compromís per Paterna, “Sagredo no deuria proposar un referèndum en contra de l’opinió de les associacions veïnals” i afegeix “Cal que l’alcalde escolte als veïns i veïnes i deixe de fer política d'esquena al poble”. I se pregunta “quins interessos té i qui li mou els fils a Sagredo per a què traisca al seu poble”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario