sábado, 5 de septiembre de 2015

La tornada de Lorenzo Agustí al joc polític paterner fa que el PP es fraccione en tres sectors irreconciliables
















Si fa un parell de mesos parlaven del possible trencament del PP de Paterna, a dia de hui aquest trencament és més que una realitat. Si d'antic venen les desavenències entre Maria Villajos, Presidenta del PP, i Elena Martínez, Portavoz Delegada, ara venen sobredimensionades arrel del pacte del retrete. Un pacte que no va ser aprovat per Villajos, però que va comptar amb el vist-i-plau de tot el grup municipal ja que els atorgava 4 alliberacions dels 6 regidors de que disposen, la qual cosa va suposar un baló d'oxígen per a Martínez que havia aconseguit un dels pitjors resultats del PP de la història.

Però com que "entre pillos anda el juego" ara que els del PP ja han aconseguit tapar les ferides produides pels resultats electorals a base de diners atorgats per Sagredo, la fidelitat cap a Martínez comença a diluir-se ja que no pot aconseguir més prevendes per a acontentar el conjunt de panxes famolenques en que s'ha convertit la bancada popular de l'ajuntament. La primera conseqüència d'això va ser que el grup recolzara clarament a Villajos contra la investidura de Sagredo com a president de GESPA. Però a partir d'ací comencen de nou les cridades de Sagredo a la que ja comença a ser considerada la setena regidora del PSOE, Elena Martínez. Mentre el grup, més o menys cohesionat s'alinea amb Villajos, Martínez manté negociacions ocultes amb Sagredo per tal d'aconseguir que el PP li done el control de GESPA, la major maquinària clientelista de Paterna al PSOE, a canvi de més prevendes. 
Però Sagredo es troba amb dos problemes: un és que com en el seu dia ja els va donar un xec en blanc als del PP amb els alliberaments, ara poca cosa pot oferir-los i una vegada recuperat el control per part de Villajos al "chico de la foto" se li presenta la cosa magra ja que la presidenta del PP està disposada a, segons fonts internes del partit, "fer-li parir el borrego pel cul". A aquest problema se li suma un segón: la irrupció en la batalla interna del PP de Lorenzo Agustí. Si fins ara l'antic alcalde electe havia romangut sense menejar peça, ara sembla que torna, i des de Londres quadra als seus antics col·laboradors. I la novetat és que si, fins fa ben poc, era el major sustent de Martínez, ara s'ha tornat en el seu enemic i, coses de la política, virtual soci de Villajos, tot i que sembla no fiar-se de ningú. De tots és coneguda la desavenencia entre l'actual presidenta del PP i el que fora l'alcalde de Paterna durant dos legislatures, però, a hores d'ara són virtuals aliats. La gent de Lorenzo Agustí està menejant cel i terra dins del partit per tal "d'evitar siga com siga" que Sagredo siga president de GESPA. Les raons no queden massa clares, potser tinga por als papers que puguen apareixer a la empresa municipal assenyalant-lo en més casos de corrupció o, simplement, no vol que Sagredo es perpetue en el poder gràcies al control d'una empresa que ha servit per a crear una de les majors xarxes clientelars que se recorden a Paterna. Siga com siga, els d'Agustí estan disposats a tot, fins i tot a oferir el cap de la seua antiga col·laboradora, Elena Martinez. Així doncs, ens trobem a hores d'ara amb un PP, dins del qual, es juga a tres bandes: La de Villajos fidel a l'ideari més conservador del PP, però també més honrada; la de Martínez, a qui molts ja situen fora del PP i al costat de Sagredo, disposada a tot per tal de fer-se amb el control del partit inclús a costa d'oblidar l'ideari i el de Lorenzo Agustí, que tot i semblar que estava desaparegut torna amb força al joc i xoc polític popular amb l'única intenció, de moment, d'evitar que Sagredo presida GESPA.
La pròxima batalla interna del PP es juga aquest dimarts en Junta General de l'empresa pública. Segons com quede aquesta junta, sabrem qui s'avantatja en aquesta partida d'escacs politics.

2 comentarios:

  1. Mi abuela, que sabía mucho por ser abuela, se hubiese hecho desde el principio la misma pregunta: ¿Qué interés tiene el anterior alcalde en aparecer en el escenario? Posiblemente la respuesta sea la que ustedes mencionan en el artículo; pero solamente matizarles que la irrupción en escena del "Chiquet del poble" no es reciente, en realidad no ha dejado las riendas en ningún momento. Les dejo a ustedes el trabajo de averiguar los motivos que tiene para ello, pero poco tendrán que calentarse la cabeza para conocerlos.
    Mi sabia abuela decía que antes se coge a un mentiroso que a un cojo. Por algo será.
    Hasta pronto

    ResponderEliminar
  2. También tienes un correo electrónico: napicol.pcp@gmail.com, al que, tanto tu como tu abuela, podéis escribir para aportar más información. La gente de Paterna lo agradercerá

    ResponderEliminar