martes, 15 de septiembre de 2015

Moviment de cadires a l'ajuntament de Paterna i soroll de sables a Blanqueries


Una de les coses que més ha sorprés aquests darrers dies, i més arran l'inici de la suposada comissió d'investigació sobre Puerto Mediterráneo, és l'obsessió de tothom per saber la posició del PSOE de Paterna sobre el macroprojecte especulatiu. Però el tema, a banda de la curiositat normal que puga suscitar el tema o la necessitat de gent com Ciutadans per saber el que pensa el seu cap polític per a poder posicionar-se, té unes connotacions polítiques importants.
Compromís té obsessió en què Sagredo es mulle, però l'alcalde lluny del que va dir en els vídeos promocionals de campanya no es mulla i el que fa és llançar balons fora. Diu per una banda que es farà el que el poble diga en una consulta que no pot ser legalment vinculant, però per darrere treballa clarament per a facilitar les coses a la multinacional britànica precursora del projecte, bé facilitant-los l'aigua necessària bé demanant modificacions a un by-pass, que ningú no vol a Paterna, per garantir els accessos al quimèric centre comercial. El rerefons d'aquesta brega pel posicionament polític d'un, cada dia més indefinit i més difús, Sagredo sobrepassa els límits de la política local i s'endinsa en el terreny, sempre fangós, de les lluites internes del PSOE valencià. Si Sagredo repetix, com un mantra, que compta amb el suport de Ximo Puig, és per amagar precisament el contrari: des de Blanqueries, Sagredo, és molt mal vist. Un alartista que, a més, ni ha aconseguit guanyar vots a Paterna ni li'ls ha facilitat a Puig, amb una campanya centrada excessivament en la seua persona, mentre defugia implicar-se en el seu candidat autonòmic.
I dins aquesta lluita interna, Puerto Mediterráneo juga un paper importantíssim. Aquest és el projecte estrela de Sagredo. Un projecte que no és seu, que li ve heretat del PP, però que a hores d'ara, amb un PSOE local desfet, desideologitzat i sense idees pròpies, s'ha convertit en l'únic projecte de Sagredo. En Blanqueries són conscients de la necessitat de Sagredo de vendre Puerto Mediterráneo com un triomf i li menegen el terra donant-li la decisió última sobre la viabilitat del projecte a una conselleria controlada pels ecologistes que de forma segura el tombarà. La resposta del màxim responsable dels socialistes de Paterna és no definir-se excessivament al respecte per no caure al mateix temps que Puerto Mediterráneo.
La resposta de Sagredo és intentar aglutinar al seu voltant als alcaldes de la comarca intentant vendre que lidera una corrent forta dins el partit. Però la veritat és que la majoria de regidors s'han reunit amb ell per raons diplomàtiques i no perquè el consideren líder de res. A Blanqueries amb paciència veuen aquests moviments com un intent a la desesperada de Sagredo d'aparentar un lideratge que està molt lluny de ser una realitat com ho demostra el fet que ajuntaments governats pel PSOE hagen aprovat mocions en les quals es rebutja el macro centre comercial. Els de Ximo Puig han iniciat contactes amb gent del PSOE de Paterna, alguns d'ells del seu mateix equip de govern, per tal de buscar a curt o mitjà termini un relleu creïble a un polític qualificat com a "gris i sense projectes" pels mateixos socialistes valencians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario