sábado, 11 de julio de 2015

Noves parelles de llit, beques de menjador i "a boca cerrada no entran moscas"

"Esa extraña pareja"

Diuen que la política fa extranys companys de viatge. I en aquest cas s'acompleix al 100%. Algú s'haguera imaginat a Maria Villajos i Juan Antonio Sagredo agafats de la ma fa 2 mesos? probablement la resposta de la majoria de lectors siga que no. Però aquest pacte ho ha aconseguit. I ho ha aconseguit, a més, amb el trencament de paraula de la senyora Villajos: La presidenta del Partit Popular va donar la seua paraula a la resta de grups polítics que la distribució que havien acordat entre tots seria que defensarien en el ple. Però després del pacte entre Elena Martínez i Sagredo, Villajos no va tindre cap objecció en dir allò dels castellans "donde dije digo, digo Diego" i pactar un suculent repartiment de sous per al seu grup, amb pujada d'honoraris inclosa. Si del famós "pacto del pollo" entre Lizondo i Zaplana digueren allò "más une el cemento que el acento", d'aquest pacte es podria dir que "más une la pela que el programa" i també allò de "una mano lava la otra" o el que és el mateix: Jo recolze uns pressupostos i tu em lleves aquelles denúncies per corrupció.

Els callaets del pacte

Molt s'han carregat les tintes contra els dos principals partits del nou govern de Paterna. Però ningú no diu res de Ciudadanos. Els xics han estat callats tot el temps. Quan Compromís demanava junta de portaveus ells callaven, quan el PP denunciaven la paralisi de l'ajuntament per culpa de Sagredo, també callven, quan EU definia la nova majoria socialista com a "minoria absoluta", els de la filla d'Eduard Punset romanien calladets com a bons xics. 
Ara han entrat a governar amb els imputats, on estan les mans netes? amb els que fan política "d'ordeno i mando", que s'ha fet de la regeneració democràtica?. Tot plegat fa pensar que els xicons de Rivera, lluny de tindre un ideal polític i programàtic per a Paterna, el que tenien era una butxaca ben oberta i moltes ganes d'ompliar-la. 
La veritat és que a dia d'avui, continuen callats: no sabem quin és el seu model de ciutat, quin urbanisme volen, que faran amb el medi ambient o amb les infraestructures, però ja tenim clar que els agrada, i molt, la pela, perquè els seus actes parlen per ells.

El continuisme i la paralisi

Des que Sagredo agafara la vara i el mando de l'ajuntament, no ha fet altra cosa que continuisme dels projectes del Partit Popular, així doncs res s'ha fet de les seues promeses en campanya electoral: netejar caques de gos, carrers nocturnes, concursos de DJs, etc... L'únic que ha fet ha estat fotografiar-se davant aquells projectes del PP contra els quals va votar la passada legislatura, i mentre tant no es publiquen les dates per a accedir a les beques de menjador escolar amb la qual cosa molta gent s'ha quedat sense poder accedir a aquesta ajuda, com ha denunciat algún lector al Nap i Col.

No hay comentarios:

Publicar un comentario