martes, 21 de julio de 2015

PSOE, PP i Ciudadanos a les ordres del promotor britànic Ian Sanford

Sagredo, alcalde de Paterna, ha sol·licitat, a demanda d’Ian Sanford, el promotor de PuetoMediterráneo, aconseguir l’aigua necessària per a garantir la seua viabilitat, fent evident la coordinació entre PP, PSOE, Ciudadanos i Puerto Mediterráneo i la subordinació dels tres primers a l'empresa de Ian Sanford.
A Sagredo se li ompli la boca quan parla de preguntar al poble en referendum, com ara el de Puerto Mediterráneo, però després cedeix davant la promotora i gasta recursos municipals per demanar més aigua a la Confederació Hidrogràfica del Xuquer per que es puga fer el projecte quan el més normal és que si vol que el poble parle, haver-li cedit primer la capacitat de decissió al veïnat.

Quan governava el PP, a sol·licitud de Puerto Mediterráneo, l’Ajuntament que disposa d’una concessió per a reutilitzar aigua depurada, demanà, de manera inexplicable, ampliar la concessió de la Confederació sobre les aigües depurades per a reg de zones verdes del megacentre comercial i omplir el llac. El 10 de juny de 2015, amb Sagredo ja d'alcalde, la CHX reclama més documentació a l’Ajuntament sobre el projecte, advertint que si el consitori no contesta, atura l’expedient i per tant el centre comercial no complirira els requisits de la CHX. Però Sagredo, el 6 de juliol, tenint en la seua mà parar-lo, li fa un pont de plata i ell mateix signa la sol·licitud per ampliar la concessió de recursos hídrics per a fer viable Puerto Mediterráneo. La data de la signatura coincideix amb el dia del ple d’organització, quan es consuma el "Pacte del retrete" entre PP, PSOE i Ciudadanos la qual cosa fa que comence a eixir a la llum la lletra menuda d'aquest pacte de dretes. 
Sagredo que mentre estava a l'oposició es mostrava contrari als megaprojectes especulatius, ara els recolza i impulsa, mostrant-se com a simple subaltern de Ian Sanford.
L'oposiciói, però ha presentat al·legacions al projecte incidint en suposaria el "major atemptat contra el comerç local en la història de Paterna", ja que suposaria la desaparició d'1,5 llocs de treball per cada lloc nou que es creara al centre comercial.
Segons Juanma Ramón, portaveu de Compromís “Semblava que l’era en que el consitori estava al servei dels grans promotors anava a finalitzar, però a la vista està que Sagredo, una vegada més imita a Lorenzo Agustí, i allarga el pont de plata que el PP ja li va posar a Puerto Mediterráneo”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario