martes, 7 de julio de 2015

Trencament al PP de Paterna?

Diu la dita castellana que "donde manda capitán no manda marinero" pero sembla que no és el cas al PP de Paterna on les decissions les pren la secretària delegada i portaveu, Elena Martínez, i no la seua presidenta María Villajos. L'extranya dualitat dels càrrecs s'ha fet patent arran el pacte de govern entre PSOE i PP a l'ajuntament, on la presidenta Villajos es va absentar del ple per tal de no votar una distribució de regidors amb la qual no estava d'acord. 
Segons fonts solvents, aquesta distribució va estar pactada per la delegada i portaveu, Elena Martínez, als servicis d'un conegut hotel de Paterna, el que ve denominant-se el #pactodelretrete, a esquenes de la presidenta local María Villajos. Aquest pacte, però, ve avalat per tot el grup municipal dels populars paterners, ja que a excepció de Villajos tots van votar l'acord facilitat per Martínez. A hores d'ara es desconeix quines conseqüències portarà aquest fet al PP local, però tot fa pensar que Villajos passa per les seues hores més baixes davant d'una Martínez que, tot i haver aconseguit un estrepitòs fracàs a les darreres eleccions, ara es presenta com a líder local després d'aconseguir que el socialista Sagredo li atorgara més alliberaments de regidors dels que li tocaven de forma proporcional. 
Segons aquestes mateixes fonts, aquest clar enfrontament entre la Presidenta i la seua secretària delegada ve de lluny. La primer es considerada com de l'ala més conservadora del PP local, mentre que Martínez, que arribà a l'alcaldia aupada per Lorenzo Agustí, es considerada com del sector més liberal i més pròxim al PSOE. Aquesta pugna entre liberals i conservadors al Partit Popular de Paterna, havia estat silenciada pels bons resultats aconseguits durant dos legislatures per l'antic alcalde Agustí, però ara, amb el fracàs estrepitòs aconseguit per Martínez, la seua única carta davant l'executiva local, serà els alliberaments aconseguits.
Aquells que coneixen a Villajos pensen que no se sentirà comoda amb aquest pacte, perquè  "és l'ala dura del PP però honrada" cosa que no poden dir de Martínez. Els propers dies es veurà si aquesta escletxa oberta aquests dies arriba a trencament o simplement es el principi d'un traspàs de poders pacífic de Villajos a Martínez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario