miércoles, 29 de julio de 2015

Puerto Mediterráneo, la pedra de la vella política en la sabata del nou Consell

Al nou Consell se li ha ficat una pedra a la sabata. Una pedra del tamany de la Mola de Paterna. I és que en aquests moments el futur del nou govern valencià es juga al nostre poble. 


El projecte especulatiu heretat de Lorenzo Agustí està evidenciant les diferències entre dues formes diferents d'entendre i fer política: per una banda la del PSOE què ve a ser un "mas de lo mismo" apostant per projectes que s'han demostrat ruïnosos per al nostre país, però que normalment aporten beneficis quantiosos per uns quants. Això ho hem vist al llarg dels 20 anys de governs populars i sembla que el PSOE vol convertir-se en la seqüela d'aquests governs, reconvertint els onerosos PAIs en ATEs figura que es tragué de la manega el PP per a agilitzar projectes especulatius de dubtós interés per a la societat valenciana. Tanmateix, Compromís aposta per fugir d'aquesta vella forma de fer política i economia basada en el "pelotaso" econòmic, que arruïna el xicotet comerç i que en res beneficia a la societat valenciana, evidenciant que el que votaren els valencians va ser un canvi, un canvi que a hores d'ara no representa Puig ni els seus consellers si continuen recolzant aquesta vella política fastuosa.
En aquest cas al darrere de La Mola de Paterna hi ha quelcom més que un projecte especulatiu promogut per una aliança d'empreses forànies i uns ecologistes romàntics que s'hi oposen.
Hi ha per una banda la defensa del xicotet comerç valencià per una conselleria d'Economia que per primer vegada en la història d'aquesta institució, aposta per l'economia valenciana basada en la industria i el xicotet comerç, la defensa del medi ambient d'una conselleria que per fi fa honor al seu nom i vol la protecció d'un espai privilegiat del que podrien gaudir no sols els paterners, si no tots els valencians de l'àrea metropolitana. Darrere d'aquestes dues institucions, tenim ajuntaments, totes les associacions de comerciants, tant a nivell autonòmic com local, totes les associacions veïnals de Paterna, associacions ecologistes, de defensa de la natura i un llarg etcètera disposats a defensar el canvi real i no de noms i cadires que els valencians votaren el passat mes de maig.
Per l'altra banda tenim el "más de lo mismo" el "suma y sigue" de la destrucció del patrimoni natural dels valencians. En aquest cas representat per un alcalde, Sagredo, poc representatiu del poble de Paterna i una Consellera de Obres Públiques i Vertebració del Territori, que defensa obres privades i la desvertebració del territori amb la seua destrucció. I és que quest virus de l’especulació i el “pelotaso” s'implanta amb facilitat a l'ADN d'alguns polítics i fa que, com quaranta anys enrere, es pretenguera destruir el Saler construint apartaments, adossats, llacs artificials (vos sona?) i una plaça de bous, o que el vell llit del riu Túria fora una autopista d'entrada a la ciutat. Aquesta vella forma de fer política i economia només beneficiosa per les butxaques d'uns pocs i que es perpetua en la classe política generant metastasi a quasi tots els nivells i ideologies ens fa sentir que vivim en un continu dejavú de la sèrie "Cuéntame".
Sota l'excusa del llocs de treball i els beneficis econòmics que es generarien, arrasaren mig terme municipal de Vallada. Avui aquest poble es un dels més arruïnats de l'Estat. El seu ajuntament està intervingut, el projecte "La Mar de dins"  és un immens solar on creix la brossa. El mateix podríem dir de la ZAL de València, iniciada pel PSOE de Lerma i continuat en l'era del PP. Aquest projecte que aportaria milers de llocs de treball i convertiria el nostre port en punter, és a hores d'ara un solar de centenars de milers de metres quadrats on no s'hi ha instal·lat cap empresa. Aquesta es la realitat que dia rere dia ens trobem els valencians però que sembla que hi ha una part de la classe política no veu. O és que no vol veure més enllà de la seua butxaca i s'entesta en vendre'ns fum i espillets màgics mentre destrueix el nostre patrimoni.
Així doncs l'actual camp de batalla polític està en la nostra benvolguda Mola. I del resultat d'aquesta batalla dependrà de que els valencians gaudim o no d'un canvi pel qual votarem a les passades eleccions. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario